Lichtstraat Uitbouw

L i c h t s t r a a t
in uitbouw of aanbouw
Wilt u een lichtstraat in uw uitbouw of aanbouw? Slim, want een lichtstraat biedt u veel voordelen tegen relatief lage kosten. Meer licht, een groter ogende ruimte en minder stroomverbruik; wie wil dat niet? Klik eenvoudig de benodigde materialen bij elkaar indien u de houten onderconstructie zelf maakt, of kies voor een complete lichtstraat op maat, inclusief opstand, isolatieglas en beglazingsprofielen.
Een lichtstraat - ook wel lichtkoepel genoemd - is feitelijk een straat van licht. De ‘straat’ bestaat uit een langwerpig frame met een of meerdere ramen en wordt geplaatst op een licht hellend of plat dak. Menig woning in Nederland is ervan voorzien. En dat is niet voor niets.
Waarom een lichtstraat in een uitbouw
Met een uitbouw wordt een bestaande ruimte groter gemaakt. Heel fijn natuurlijk, maar daarmee schuiven ook de ramen in de gevel een stukje op. Gevolg is dat het daglicht niet meer de volledige ruimte kan belichten, waardoor de uitbouw wat donker aanvoelt. Met een lichtstraat op het plat dak lost u dit op. Eenvoudig en stijlvol.
Waarom een lichtstraat in een aanbouw
Een aanbouw is een aparte ruimte die aan het huis wordt toegevoegd. Doordat een aanbouw tegen een bestaande muur wordt gebouwd, zijn er minder mogelijkheden voor het plaatsen van gevelramen, en dus voor lichtinval. Gevolg is dat de aanbouw donker en onprettig kan ogen. Plaatst u een lichtstraat op uw aanbouw, dan is dit probleem opgelost.
Dit doet een lichtstraat met uw uitbouw of aanbouw
- Lichtinval in de volledige ruimte
- De ruimte oogt groter en vriendelijker
- Geniet en profiteer van de zon
- Minder kunstlicht nodig
- Meer buitengevoel
We zijn erg tevreden, en alles past precies in de hele uitstraling qua materiaal en kwaliteit.
- Fam. Rebergen
Lichtstraat zadeldak of lessenaarsdak?
U hebt de knoop doorgehakt, u wilt een lichtstraat op uw uitbouw of aanbouw. Rijst de vraag: gaat u voor een lichtstraat met lessenaarsdak of zadeldak? Een lessenaarsdak heeft één hellende zijde, een zadeldak heeft er twee en loopt in een punt. De juiste keuze hangt van meer af dan alleen uw smaak. Ook de grootte van de lichtstraat is bepalend voor de juiste keuze. Zo kan een lessenaarsdak een hellende zijde (de diepte) van maximaal 1750 mm bereiken. Dus wilt u een grotere lichtstraat op uw uit- of aanbouw, kies dan voor een lichtstraat met zadeldak.
Weet u de gatmaat? Dan selecteert u eenvoudig de juiste maat
De afmetingen van het gat in uw plat dak bepalen de afmetingen van uw lichtstraat. Weet u de gatmaat, dan selecteert u deze bij ‘gatmaat voor de opstand’ in de maattabel bij onze lichtstraatpakketten. Wij zorgen er vervolgens voor dat u een perfect passend lichtstraatpakket ontvangt. Wijkt de gatmaat af van de standaardformaten in de tabel? Geen probleem. Tegen een kleine meerprijs maken wij uw lichtstraatpakket tot op de millimeter op maat.
Super tevreden mee, ziet er strak uit.
Visite was verrast door de hoeveelheid licht.
- Fam. Justus
Let op: Kies een geïsoleerde lichtstraat
Anders dan bij een veranda, moet de lichtstraat voor uw uitbouw of aanbouw goed geïsoleerd zijn. Kies daarom voor een lichtstraat van geoptimaliseerd meranti, aluminium profielen en met HR++ isolatieglas. Bij deze geïsoleerde lichtstraten loopt de geïsoleerde bovenruit van het glas een stukje verder door dan de spouw en de gelaagde onderruit. Hierdoor is er geen koudebrug, ontstaat er geen condens en wordt een hoge isolatiewaarde behaald.
Op de pagina van ieder lichtstraatpakket vindt u een eenvoudig rekensommetje om het aantal glasvlakken in uw lichtstraat te berekenen.
Lichtstraat kosten berekenen
Wat uw lichtstraat gaat kosten? In een paar stappen weet u het:
- 1. Kies een geïsoleerde lichtstraat met lessenaars- of zadeldak.
- 2. Selecteer de grootte van het gat in uw plat dak (‘gatmaat voor opstand’)
- 3. Geen standaard gatmaat? Kies dan de bovenliggend breedtemaat en/of dieptemaat. Voer dan een andere maat in onder ‘Maatwerk’
- 4. Selecteer de gewenste kleur van het profiel (antraciet, zwart of zuiverwit)
- 5. Klik op ‘In winkelwagen’
- 6. U ziet nu een overzicht van de kosten, inclusief BTW en verzending
Zelf een houten lichtstraat maken?
Wilt u de lichtstraat helemaal zelf maken, maar wel op de juiste manier en met materialen van hoge kwaliteit? Ga dan naar onze lichtstraat profielen en bestel het juiste type isolatieglas ook meteen mee.
Indien u overweegt om de lichtstraat helemaal zelf te maken, dan zijn er een aantal punten die aandacht vragen. Ten eerste dient de opstand en alle overige draagbalken minimaal 60 mm breed te zijn. Ten tweede is het ook erg belangrijk dat er geen enkele koudebrug is en dat de aluminium profielen volledig ingesloten kunnen worden door hout of een andere isolerende materiaal. Indien dit misschien toch wat lastig is, dan kunt u er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een complete Meranti lichtstraat zadeldak of Meranti lichtstraat lessenaarsdak aan te schaffen.
Vragen? Neem contact op
Heeft u vragen over welke producten u nodig bent? Hoe het zit met koudebruggen in uw lichtstraat of andere technische vragen? Neem dan contact met ons op via een van de onderstaande mogelijkheden:
To Top