Bezorgkosten: slechts € 29,95
Door heel Nederland geleverd

Levering: specialistisch vervoer
Gegarandeerd schadevrij geleverd

Technisch advies:
Expertise door jarenlange ervaring

Ruim assortiment: Polycarbonaat
Glasprofielen en Polycarbonaat profielen

Lichtstraat Profielen

Filteren
Huidige filters
 1. Prijs € 10,00 - € 19,99 Verwijder dit artikel

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Lichtstraat Profiel LI50 - Onder oplegging
  1. Breedte: 58 mm
  2. Geschikt voor HR++ isolatieglas
  3. Komt aan de lage zijde onder het glas te liggen
  • GRATIS op maat gezaagd
  • Levertijd: 5 - 10 werkdagen
  € 17,00
  Verkoopprijs p/m (incl. BTW)
 2. Lichtstraat Profiel LP20 - Koppelprofiel
  1. Geschikt voor polycarbonaat of enkel gelaagd glas*
  2. Profielen in onbehandeld aluminium

  * Alleen voor gelaagd glas, indien de onderconstructie niet kan werken!

  • GRATIS op maat gezaagd
  • Levertijd: 2 - 3 weken
  € 15,60
  Verkoopprijs p/m (incl. BTW)
 3. Lichtstraat Profiel LP20 - Zijprofiel 10 mm
  1. Geschikt voor 8 of 10 mm polycarbonaat of enkel gelaagd glas*
  2. Profielen in onbehandeld aluminium

  * Alleen voor gelaagd glas, indien de onderconstructie niet kan werken!

  • GRATIS op maat gezaagd
  • Levertijd: 2 - 3 weken
  € 17,65
  Verkoopprijs p/m (incl. BTW)

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Aluminium glasprofielen lichtstraat nodig

U bent van plan zelf een lichtstraat te gaan maken. Hiervoor bent u op zoek naar aluminium glasprofielen voor de lichtstraat. Maar waar moet u nu precies op letten? Welke aluminium glasprofielen zijn geschikt voor het type lichtstraat dat u gaat maken?
Vaak zien wij dat particulieren, maar ook bouwbedrijven en zzp-ers verkeerde lichtstraat profielen gebruiken bij het maken van de lichtstraat. Er wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de houtsoort, het type beglazing of koudebruggen.

Lichtstraten profielen en de houten onderconstructie

Als de opstand van de lichtstraat van Meranti hardhout wordt gemaakt, kunt u bijvoorbeeld aluminium lichtstraat profielen gebruiken met een EPDM oplegrubber. Wordt uw lichtstraat gemaakt van bijvoorbeeld vuren hout of en fijnbezaagd Douglas hout, dan is het beter om een lichtstraat profiel te gebruiken met een aluminium onderprofiel. Hierdoor is er minder kans op glasbreuk als het hout gaat werken.

Lichtstraat profielen en het te gebruiken glas

Gaat u een lichtstraat maken in een uitbouw, dan komt er hoogstwaarschijnlijk HR++ isolatieglas in uw lichtstraat. Voor de aluminium glasprofielen in de lichtstraat is het dan van groot belang dat er dan geen koudebruggen zijn, zodat er aan de binnenzijde geen condensdruppels ontstaan. Daarom zijn profielen met een isolator dan een pré
Bij gebruik van een EPDM oplegrubber is er minder kans op een koudebrug, maar dan moet er weer rekening gehouden worden met de houten onderconstructie.
In een lichtstraat van een overkapping of een veranda komt voornamelijk enkel gelaagd veiligheidsglas. Hierdoor kunt u profielen gebruiken die niet voorzien zijn van een kunststof isolator.

Advies nodig over aluminium lichtstraat profielen?

Lichtstraat profielen kopen? Selecteer de gewenste profielen of mail uw bestellijst

U kunt eenvoudig de lichtstraat profielen kopen via onze webshop. U selecteert eenvoudig het gewenste lichtstraat profiel, voert de lengte van het lichtstraat profiel in millimeters in en klikt op de knop bestellen. Zo gaat u door totdat u alle gewenste lichtstraat profielen in uw winkelmandje heeft zitten. Uiteindelijk kunt u de lichtstraat profielen afrekenen. Dit kan bijvoorbeeld met Ideal of een creditcard, maar u kunt er ook voor kiezen om achteraf te betalen.

Weet u nog niet helemaal zeker welk lichtstraat profiel u nodig bent voor uw lichtstraat? Stuur ons dan een e-mail met een kleine tekening met maatvoeringen, wat voor glas er in moet komen en de maatvoeringen. Wij kunnen dan met u mee denken welke lichtstraat profielen u het beste kunt gebruiken. Vervolgens maken wij een offerte voor u op maat, waarna u de lichtstraat profielen kunt bestellen via de mail of via de webshop.

Een lichtstraat maken met losse profielen of met een lichtstraat bouwpakket

Een lichtstraat zelf maken kunt u doen door zelf een houten opstand te maken, het glas zelf te regelen en alle benodigde lichtstraat profielen los te bestellen. Wellicht kunt u dan een beetje geld besparen bij de aanschaf van alle materialen. Echter is de kans groot dat u voor elke type product wel apart verzendkosten moet gaan betalen.
Daarnaast bent u veel tijd kwijt als u de lichtstraat zelf gaat maken. U moet immers alles zelf nog op maat gaan zagen. Niet alleen de houten constructie, maar ook de lichtstraat profielen dienen dan nog op maat gemaakt te worden.
Een lichtstraat zelf maken kan ook met behulp van een compleet lichtstraat bouwpakket. Op deze manier bespaart u veel tijd en weet u zeker dat alle materialen passen.

Een lichtstraat zelf maken met een lichtstraat bouwpakket? Dit zijn de voordelen:

Alle materialen in 1x in huis
Alle materialen zijn al op maat gemaakt
Snelle montage mogelijk
Makkelijk te bestellen, geen risico op het vergeten van bepaalde materialen
Slechts 1x bezorgkosten betalen

Interesse in een lichtstraat bouwpakket?