Polycarbonaat platen 16mm - 1050 mm breed - Driewandig 3TS

UV-bescherming aan boven -en onderkant
2700 gr/m²
3-wandige structuur => mooie lichttransparantie
Maatwerk mogelijk
Levertijd: circa 1 - 2 weken
€ 26,95

Polycarbonaat platen 16mm - 1050 mm breed - Lexan Thermoclear 3TS

Met de polycarbonaat platen van Lexan Thermoclear haalt u de beste kwaliteit polycarbonaat platen in huis. De 3TS, 16 mm polycarbonaat platen hebben een gewicht van maar liefst 2700 gr/m². Dit zorgt voor een uitermate hoog kwaliteitsniveau t.o.v. concurrerende, vaak lichtere, polycarbonaat platen.
De 3-wandig structuur zorgt voor een zeer heldere en rustige lichttransparantie. 
Standaard zijn alle polycarbonaat platen van Lexan Thermoclear aan zowel de boven zijde als aan de onderzijde tegen schadelijk UV-licht en Infrarood licht beschermd. Weerkaatsend zonlicht kan de polycarbonaat platen dus ook niet aan de onderkant beschadigen. Door de UV filters verkleuren uw platen (nagenoeg) niet en ook zullen de polycarbonaat platen niet uitharden.

Toepassingen van de 16mm polycarbonaat platen

De 16mm polycarbonaat platen worden voornamelijk gebruikt bij het maken van een overkapping, een veranda of een carport. Hierbij zal het dakvlak altijd hellend zijn en minimaal een afschot hebben van 9 cm/m. 
Indien u veel lichtinval wilt behouden kiest u voor de heldere polycarbonaat plaat. Wilt u iets meer beschut zitten tegen de warmte van de zon, dan is opaal waarschijnlijk de betere keuze.

Belangrijke maatvoeringen bij polycarbonaat platen

Bij montage van de polycarbonaat platen is het belangrijk te weten, dat de 16 mm polycarbonaat platen nogal uit kunnen zetten door verschil in temperatuur. Hou hier rekening mee. U dient bij de montage rekening te houden, dat voor elke lengtemeter polycarbonaat plaat er 3 mm vrije ruimte moet zijn om uit te kunnen zetten.
Tussen 2 polycarbonaat platen kunt u het beste 20 mm speling houden. Hier is dan nog ruimte voor eventueel een schroef en er is dan nog ruimte genoeg om ook in de breedte te kunnen uitzetten.

Meer informatie
Highlights
  • LTA Helder 74%, Opaal 63%
  • TST Helder 78%, Opaal 69%
  • Geluidsreductie: 21 dB
  • Isolatiewaarde: K=2,27 W/m²K
Levertijd circa 1 - 2 weken