Bezorgkosten: slechts € 29,95
Door heel Nederland geleverd

Levering: specialistisch vervoer
Gegarandeerd schadevrij geleverd

Technisch advies:
Expertise door jarenlange ervaring

Ruim assortiment: Polycarbonaat
Glasprofielen en Polycarbonaat profielen

Veranda bouwen

Zelfbouw veranda? Ga voor zekerheid, kwaliteit en gemak met een veranda bouwpakket

Een veranda is een fantastische manier om optimaal te genieten van het buitenleven. Het geeft u de optie om lekker buiten te zitten op die zonnige maar frisse dagen in het vroege voorjaar, of tijdens een zomeravond waarop het snel afkoelt. In dit artikel leest u waarmee u rekening moet houden als u de veranda zelf gaat bouwen. Meest eenvoudig en succes verzekerd bouwt u met een veranda bouwpakket.

Bekijk de veranda bouwpakketten >

Veranda zelfbouw? Maak het uzelf gemakkelijk

Gaat u zelf een veranda bouwen, maak het uzelf dan niet moeilijk en ga voor zekerheid: kies voor een kant-en-klaar-bouwpakket. Veel mensen gingen u al voor, want de voordelen zijn groot:

U heeft direct alle benodigde materialen in huis.

U hoeft niet meer op zoek naar een goede houtleverancier.

U hoeft geen lastig denk- en zaagwerk te doen.

U bent verzekerd van een mooi dak in de juiste profielen.

U maakt de veranda volgens een heldere handleiding.

U voorkomt stress en kunt snel genieten van uw prachtige veranda.

 

Soorten veranda’s

Er zijn grofweg twee soorten veranda’s: een open uitbouw aan de woning (muuraanbouw) of een losstaande overkapping elders in uw tuin (vrijstaand). U kunt een veranda bouwen van verschillende materialen: Aluminium, baksteen en natuurlijk hout. Ook de dakplaten en profielen kunnen verschillen. Niet alleen in materiaal, ook in kwaliteit en duurzaamheid. In dit artikel gaan we uit van hoge kwaliteit polycarbonaat dakplaten. Bekijk onze douglas veranda's >

Voorbeeld veranda bouwpakket

Veranda bouwpakket

 

Montagehandleiding veranda bouwpakket (PDF)

Voorbeeld vrijstaande overkapping bouwpakket

Vrijstaande overkapping bouwpakket

 

Montagehandleiding vrijstaande overkapping bouwpakket (PDF)

 

Douglas tuin veranda: sterk en fraai

Verreweg de meeste veranda-constructies worden gebouwd van hout. Vaak is dat Douglas hout. En dat is niet toevallig. Douglas hout is afkomstig van naaldbomen uit Noordwest-Europa en heeft hele gunstige eigenschappen voor veranda’s. Douglas hout is sterk, fraai (mooie natuurlijke look in uw tuin), duurzaam (gaat lang mee) en is eenvoudig te verwerken.

Bekijk de veranda bouwpakketten >

LET OP de bewerking van uw Douglas hout

Onze veranda's worden gemaakt van geschaafd en gedroogd Douglas hout. Dit in tegenstelling tot veel andere veranda’s die gemaakt zijn van vers gezaagd en fijnbezaagd Douglas. Ons geschaafde en gedroogde hout werkt veel minder, blijft mooier en laat nagenoeg geen splinters achter (en dus veiliger voor kinderen). Alle verschillen op een rij:

Geschaafd & Gedroogd Douglas

Ons Douglas hout
Topkwaliteit
Gedroogd tot een vochtgehalte van circa 18%
Door lage vochtgehalte minder kans op kromtrekken, scheuren en torderen
'4EX' oftewel uit het hart gezaagd, daardoor minder scheurvorming
Geschaafd hout heeft een strakke uitstraling
Geen splinters en dus veilig voor kinderen
Duplo gelamineerd: sterker dan massief hout en nog minder kans op kromtrekken

Vers gezaagd & fijnbezaagd Douglas

Douglas hout van veel andere leveranciers
Goedkopere kwaliteit
Vochtpercentage rond de 25%
Door hoge vochtgehalte grote kans op kromtrekken, scheuren en torderen
Vaak met het hart nog in de balk, daardoor meer scheurvorming
Fijnbezaagd hout heeft een natuurlijke uitstraling
Splintervorming, dus niet aan te raden bij kinderen
Niet gelamineerd: minder sterk en grotere kans op kromtrekken
Ons Douglas hout: Geschaafd en gedroogd. Hoge kwaliteitGedroogd en geschaafd Douglas hout
Douglashout van veel andere leveranciers: Fijnbezaagd. Lage kwaliteitFijnbezaagd Douglas hout
 

Uw veranda bouwpakket samenstellen in 6 stappen

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe u het juiste bouwpakket voor uw situatie samenstelt.

Stap 1: Maatvoering: Breedte x Diepte van de overkapping

Bepaal hoe breed en diep uw veranda moet worden. Pak dus even een rolmaat en een keukentrapje uit de kast om de situatie ter plekke op te meten. Het leuke hiervan: u kunt zich al helemaal inbeelden hoe fijn het straks met de veranda zal zijn! Onze bouwpakketten zijn verkrijgbaar in tientallen verschillende maten, dus er is bijna altijd een pakket dat bij uw situatie past.

Stap 2: Formaat staanders en dwarsligger

Bepaal voor uzelf hoe dik u de staanders en dwarsliggers wilt hebben. U kunt kiezen voor het robuuste standaardformaat in het pakket, maar tegen een kleine meerprijs ook voor een dikkere variant.

Stap 3:Stap 3: Aantal staanders voor uw overkapping

Kies hoeveel staanders u wilt of nodig hebt. Vrijstaande veranda’s hebben er meer nodig dan die tegen een gevel. Die laatste kunnen meestal toe met 2 staanders, maar vanaf een bepaalde breedte zijn er 3 nodig om de constructie stevig te houden. Bij een vrijstaande veranda zijn 4 of 6 stuks de standaard. Afhankelijk van de breedte en uw smaak kunt u voor meer staanders kiezen.

 

Bekijk de veranda bouwpakketten >

Stap 4: Betonpoer met aluminium stelvoet?

U kunt uw veranda funderen met een betonnen voet: een betonpoer. Daaraan vast komt een aluminium stelvoet. De betonpoer zorgt ervoor dat uw veranda stevig staat. En dankzij de stelvoet komen de staanders van uw veranda net boven de grond uit. Zo worden ze niet aangetast door vocht in de grond en gaan ze langer meer.

Stap 5: Kleur polycarbonaat platen

In deze stap kiest u de dakplaten die u straks zo lekker droog houden tijdens een zomers buitje. Afhankelijk van het pakket dat u neemt (Basic, Trend of Premium) heeft u de keuze uit verschillende soorten polycarbonaat platen. U kunt kiezen uit platen die helder, opaal of zelfs warmtewerend zijn. Heldere platen laten veel licht en warmte door. Opaal platen doen dat minder, waardoor ze veel bij veranda’s op het zuiden worden gebruikt. Wilt u wel het licht maar niet de warmte van de zon? Kies dan voor warmtewerende platen. > Bekijk al onze polycarbonaat platen

Stap 6: Kleur van de aluminium profielen

De dakplaten van de veranda bevestigt u straks in aluminium profielen. Standaard in de bouwpakketten zitten de nette ‘brute aluminium’ profielen. Gaat u voor een Premium-pakket dan heeft u de keuze uit zuiverwitte (RAL9010) of antraciete profielen (RAL7016).

 

Optioneel: bijpassende aluminium goot

Tot slot kunt u een nette aluminium dakgoot bij uw pakket voegen, inclusief hemelwaterafvoerset. Uiteraard heeft u de keuze uit vele formaten, zodat de goot netjes past bij het formaat van uw veranda. > Bekijk onze hemelwaterafvoer sets

Waarom polycarbonaat

Polycarbonaat is ideaal voor veranda’s en overkappingen omdat het sterk is (250x zo sterk als glas), slagvast (dus bestand tegen dikke hagelstenen), helder, isolerend, prettig te verwerken en bestand tegen hoge temperaturen.

“Wanneer zit u genietend onder uw eigen Douglas veranda?”

Kies het Veranda bouwpakket dat bij u past >