Historie van Platenenprofielen.nl

Het ontstaan van Platenenprofielen.nl

Platenenprofielen.nl is al een aantal jaren een betrouwbare webshop op het gebied van polycarbonaat platen, aluminium beglazingsprofielen, veranda's en carports. Dit alles is al begonnen in 2011.
Van oorsprong is het allemaal begonnen met de verkoop van aluminium veranda's en houten veranda's. Tot 2011 ging dit alleen vanuit een showroom met eigen werkplaats. In de meeste gevallen werd een veranda altijd verkocht inclusief montage e.d.
De trend die ons in 2010/2011 opviel, was dat steeds meer en meer klanten met de vraag kwamen of ze ook losse materialen of een bouwpakket konden kopen en dat ze dit dan zelf konden monteren. Het begin van Platenenprofielen.nl was een feit.

2011
Online winkelen stond in 2011 nog in de kinderschoenen in vergelijking met vandaag de dag. Maar wij zagen toen al wel dat het een aanvulling in onze bedrijfsvoering zou kunnen zijn. In 2011 is de knoop dan ook doorgehakt en zijn we begonnen met het bouwen van onze eerste webshop.
Door de materialen allemaal los of in pakketvorm aan te bieden, konden we een groter publiek aanspreken en met behulp van internet waren we niet meer gebonden aan alleen onze eigen regio.

2013
In 2013 had de online handel een enorme groei door gemaakt. En steeds meer bedrijven raakten overtuigd van het hebben van een eigen webshop. Daarnaast verschoof de handel steeds meer van offline naar online. Hierdoor werd de webshop voor ons een steeds belangrijkere bron van inkomsten en werd verkoop vanuit de showroom iets minder belangrijk.
Door al deze ontwikkelingen volstond een vrij simpele, basic webshop niet meer om goed vindbaar te blijven en om de juiste uitstraling te hebben. In 2013 zijn we dan ook begonnen om Platenenprofielen.nl over te zetten naar het Magento platform. Hierdoor werd het gebruikersgemak, het overzicht en vindbaarheid enorm vergroot ten opzichte van de vorige webshop.

2016
In 2016 hebben wij, IJsbrand van der Meer en Sietske Zuidersma, de webshop van de toenmalige eigenaren over genomen. IJsbrand van der Meer was tot dan toe al werkzaam bij Plateneprofielen.nl en had al een grote kennis opgedaan van zowel de webshop, de markt en de producten die we verkochten.
In januari 2016 zijn we dan ook gestart vanuit Drachten. Hier werken we vanuit kantoor, met een showroom en een kleine werk/opslagplaats. 

2018
De groei in online winkelen en de groei van het aantal webshops is de laatse jaren explosief gestegen. Ook het gebruik van de mobiel bij online shoppen is explosief gestegen. Hierdoor heeft Google een aantal updates uitgevoerd, waarbij mobiel gebruik de grootste prioriteit heeft.
Ook de wet -en regelgeving verandert snel en de consument verwacht steeds meer gebruikersgemak van de webshop. Al deze ontwikkelingen dragen er aan bij, dat wij in 2018 voor de 3e keer een nieuwe webshop hebben laten maken. Ook deze draait weer op het Magento platform. Vanaf heden is onze webshop dan ook mobielvriendelijk, gebruiksvriendelijker dan ooit en zeer overzichtelijk.

Eigenaren:

IJsbrand van der Meer                                           Sietske Zuidersma