Polycarbonaat Profiel P50 - Zijprofiel 10 mm

Breedte: 61 mm
Hoogte excl. beglazing: 35 mm (Totale lip is 70 mm)
Maximale lengte: 7050 mm
Kleur deklijst: RAL7016 of RAL9010
Excl. eindschotjes en bevestigingsmateriaal 
Levertijd: circa 1 - 2 weken
€ 30,25

Polycarbonaat Profiel P50 - Zijprofiel 10 mm

Voor het monteren van 10 mm polycarbonaat platen of andere kunststof beglazingen van 10 mm, gebruikt u deze zijset voor het vast zetten voor de 2 zijkanten van de platen.
Aangezien de 10 mm polycarbonaat platen bijna tot het hart van de laatste ligger door lopen, zal de overige 30 mm breedte moeten worden opgevuld om kantelen van het aluminium profiel te voorkomen. Hier zorgt de 10 mm hoge aluminium vullat voor.
De kliklijst die over het schroefprofiel heen komt heeft aan de zijkant een verlengde lip zitten van 70 mm hoog. Deze dekt de zijkant van de profielset af, maar zal ook voor een deel uw houten ligger afdekken. Hierdoor kan aflopend water niet meer tussen uw oplegrubber en de houten balk komen. Het risico van het houtrot wordt hierdoor flink verminderd. Tevens geeft het een zeer mooie, strakke en luxe afwerking. 
Kunststof beglazingen zoals polycarbonaat platen kunnen met deze set op een houten onderconstructie worden bevestigd. Doordat polycarbonaat platen redelijk flexibel zijn, kunnen deze op een oplegrubber op de houten constructie gemonteerd worden. Bij eventueel torderen van de houten ligger, zal dit niet direct nadelige gevolgen voor de polycarbonaat platen hebben.

Wilt u glas met deze set monteren, wees er dan zeker van dat het hout niet gaat torderen. Indien het hout toch gaat torderen, komt er meteen spanning op het glas te staan. Hierdoor kan er breuk van het glas ontstaan.
Voor het monteren van 44.2 of 55.2 veiligheidsglas raden wij dan ook de set Onderprofiel + Zijsluitprofiel 10 mm + Kliklijst aan. Mocht het hout gaan werken, dan heeft u met deze set niet meteen spanning op uw glas staan.

Toepassingen van de profielset oplegrubber + zijsluitprofiel 10 mm + Kliklijst

De set wordt gebruikt voor het monteren van 10 mm beglazing op een houten onderconstructie. Hierbij geven de kliklijsten de overkapping of veranda een erg luxe en mooie uitstraling.

Belangrijke maatvoeringen voor het koppelprofiel in kleur

De profielset is in totaal 61 mm breed. De balken van de onderconstructie dienen dan ook minimaal 60 mm breed te zijn. Indien het schroefprofiel vlak wordt gehouden met de buitenkant van de ligger, zal de verlengde lip de houten ligger ook voor een deel afdekken.

Inhoud van de Polycarbonaat profielset 58 mm, zijkant - Oplegrubber + Zijsluitprofiel 10 mm

De set wordt met de volgende onderdelen geleverd:

* EPDM oplegrubber - 58 x 3 mm (klik op de link voor het losse oplegrubber)

* Aluminium afdekprofiel met vullat 10 mm, inclusief 1x beglazingsrubbers - 58 x 20 mm (klik op de link voor het losse zijprofiel)

* Klikliijst zijkant - 61 x 70 mm (klik op de link voor het losse kliklijst)

De set is exclusief eindschotjes en RVS bevestigingsmateriaal. Deze zijn los bij te bestellen

Meer informatie
Highlights
  1. Aluminium schroefprofiel voor polycarbonaat met onderrubber
  2. Zijprofiel voor 10 mm (polycarbonaat) platen
  3. Schroeflijst voor degelijke montage
  4. Schroeven niet zichtbaar
  5. Afdeklijst in wit (RAL9010) of antraciet (RAL7016) voor luxe uitstraling
Levertijd circa 1 - 2 weken